Helsinki

Kumpulantie 3
FI-00520 Helsinki
puh. +358 26 347 530

Pori

Savipajakatu 10
FI-28610 Pori
puh. +358 26 347 500
fax. +358 26 347 510

Tampere

Åkerlundinkatu 11 B
FI-33100 Tampere
puh. +358 26 347 529

Helsingborg

Mogatan 4
SE-25464 Helsingborg
puh. +46 42 247 300

Sunne

Sundgatan 11B
SE-68633 Sunne
puh. +46 565 147 00

Göteborg

Göteborg
SE- Göteborg
puh. +46 790 66 15 17

Laskutus Marvaco Oy

Serial number 18851030, R 881
106 54 Stockholm
puh. +358 44 402 4503
fax. +358 26 347 510

Laskutus Marvaco AB

Serial number 18851048, R 881
106 54 Stockholm
puh. +46 565 147 00
FTA-member FTA-member

Harjoittelija haastattelussa

julkaisuajankohta: 23.11.2017

Beatrice Olsson matkusti ensimmäistä kertaa Suomeen ja Helsinkiin saatuaan harjoittelupaikan Marvacosta.


Viime keväänä neljä Brobygrafiskan graafisen oppilaitoksen opiskelijaa suoritti työharjoittelunsa Marvacossa. Kolme heistä suoritti harjoittelunsa Helsingborgissa ja Sunnessa Ruotsissa, yksi Helsingissä. Kolmen harjoittelukuukauden aikana he pääsivät kehittämään taitojaan ja näkemään, millaista graafisen alan työ oikeasti on. 

Haastattelimme harjoittelijoista yhtä, Helsingissä harjoitellutta Beatrice Olssonia, hänen jaksonsa jälkeen.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

- Nimeni on Beatrice Olsson. Opiskelen prepress-teknikoksi Brobygrafiskan oppilaitoksessa Sunnessa, Ruotsissa. Brobygrafiska on arvostettu graafisen alan korkeampaan ammattitutkintoon kouluttava oppilaitos. Omassa koulutusohjelmassani erikoistutaan pakkaustuotannon prepress-teknikoksi ja se sisältää työssaoppimisjakson, jonka aikana opiskelijalla on mahdollisuus hyödyntää oppimiaan taitoja ja tutustua erilaisiin työtehtäviin alan yrityksessä.

Kerro harjoittelustasi.

- Suoritin kolmen kuukauden mittaisen harjoitteluni Marvacon Helsingin toimpisteessä. Hain harjoitteluun Marvacoon, koska yhtiö on Pohjoismaiden johtava pakkausprepress ja fleksolaattojen valmistaja. Harjoitteluni aikana sain kokeilla monia erilaisia tehtäviä. Pääsin asiakastapaamisiin, autoin markkinointiosastoa erilaisissa tehtävissä, tein mock-uppeja ja otin valokuvia. Osallistuin myös tapahtumiin kuten Marvaco InSight, FlexoForum ja Flexo ABC. Pääsin tekemään myös prepress-tuotantoa. Marvacossa sain mahtavan mahdollisuuden tutustua monipuolisesti alan erilaisiin työtehtäviin.

Mitkä olivat suurimmat haasteesi?

- Tämä oli ensimmäinen matkani Suomeen, joten olin hieman huolissani kielestä ja kommunkaatiosta. Myös sopivan asunnon löytyminen askarrutti. Kaikki meni kuitenkin lopulta todella hyvin, löysin sopivan asunnon ja huomasin, että englanninkielellä pärjäsin aivan kaikkialla. Myös kaikki Marvacon työntekijät olivat koko ajan tukenani ja sain heiltä tarvittaessa apua arkisissakin asioissa. Sain Marvacossa paljon uusia ystäviä ja olen todella kiitollinen saamastani harjoittelupaikasta.

Mitä opit?
Harjoittelu auttoi minua päätöksessäni siitä, mitä tulevaisuudessa haluan tehdä. Tavoitteeni on päästä töihin rakastamalleni graafiselle alalle, jossa voin kasvaa ihmisenä, inspiroitua ja oppia koko ajan uutta.

------

Haluamme kiittää kaikkia harjoittelussa olleita opiskelijoita. Oli ilo huomata, kuinka innostuneita, taitavia ja oppimishaluisia he kaikki olivat. Olen varma, että jokainen heistä löytää oman paikkansa pakkausalan ammattilaisten joukosta saatuaan opintonsa päätökseen, toteaa Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen.

Marvacon ja Brobygrafiskan oppilaitoksen välinen yhteistyö on toiminut aina sujuvasti ja hyödyntää molempia osapuolia. Myös työharjoittelusta saatujen positiivisten kokemusten perusteella yhteistyö tulee jatkumaan tiiviinä tulevaisuudessakin.


Lue lisää Brobygrafiskan oppilaitoksesta: brobygrafiska.se


takaisin uutisiin